MuseumJeugdUniversiteit
zondag 14 september 2014 tot zondag 11 januari 2015

Vijf musea in Arnhem en omgeving presenteren samen vanaf 14 september een nieuwe reeks colleges in de MuseumJeugdUniversiteit voor kinderen 8 t/m 12 jaar.

Het Airborne Museum doet uiteraard mee. Conservator Marieke Helsen legt op 7 december in het college ‘Is het verhaal van opa ook geschiedenis?’ uit hoe je verhalen en herinneringen over de Slag om Arnhem verzamelt en waar je op moet letten.

Aanmelden?

Tijdens elk college vertelt een wetenschapper in het museum de jeugd ‘alles wat ze altijd al wilden weten’. Het is een echt interactief hoorcollege, waarbij kinderen zoveel mogen vragen als ze willen. Ouders van de deelnemers kunnen terwijl hun kind het college volgt in het museum deelnemen aan een gratis rondleiding of lezing.

Bij aanvang van de collegereeks krijgen de kinderen een collegekaart en na het laaste college een diploma. Aanmelden is noodzakelijk en kan alleen voor de hele reeks. De collegekaart geeft toegang tot alle colleges. De capaciteit is beperkt tot maximaal 55 kinderen.

De reeks colleges vindt plaats op:

- 14 september 2014: ‘Waarom maakt een kunstenaar kunst over de oorlog?’ in Museum Arnhem (www.museumarnhem.nl)

- 5 oktober 2014: ‘Is kinderarbeid altijd gevaarlijk?’ in het Nederlands Openluchtmuseum (www.openluchtmuseum.nl)

- 2 november 2014: ‘Ligt het watermuseum ook onder water?’ in het Nederlands Watermuseum (www.watermuseum.nl)

- 7 december 2014: ‘Is het verhaal van opa ook geschiedenis?’ in het Airborne Museum ‘Hartenstein’ te Oosterbeek ( www.airbornemuseum.nl)

- 11 januari 2015: ‘Vrede en veteranen: vanzelfsprekend of bijzonder?’ in Museum Bronbeek (www.bronbeek.nl) met aansluitende diploma-uitreiking.

Museum Arnhem is het museum voor realistische kunst. Het Nederlands Openluchtmuseum vangt de Nederlandse geschiedenis in authentieke gebouwen, voorwerpen en verhalen. In Museum Bronbeek vind je het koloniale verleden in Nederlands-Indië. Het Airborne Museum is een unieke experience rond de Slag om Arnhem. Het Nederlands Watermuseum is een interactief museum over alle aspecten van water.

Het hele programma is te zien op de website. Hier kan je ook aanmelden. http://www.museumjeugduniversiteit.nl/overzichtspagina/view/museum/666