Nederlands
Deutsch
English

Welkom bij Airborne Museum 'Hartenstein'

Header 04 Header 05 Header 10 Header 11

Interview met schrijver Miriam Guensberg in het Airborne Museum
zondag 1 september 2013

Op zondag 1 september vindt er bij het Airborne Museum een exclusief interview plaats met Miriam Guensberg, auteur van het zojuist verschenen 'Poolse tranen'. Suzanne Huibers (de Gelderlander) spreekt met haar over een aantal boeiende thema’s. Wat doet een oorlog met mensen? Hoe laat dit generaties later nog sporen na? Hoe overleef je een oorlog en wat is je verweer? Alle bezoekers van het museum zijn welkom om het interview bij te wonen.

Het boek Poolse tranen is een ontroerende roman, geënt op de bewogen geschiedenis van Guensbergs Pools Joodse vader die als arts diende bij de stootgroepen van de legendarische Eerste Poolse Pantserdivisie. Eerder werk van Miriam Guensberg is zeer lovend ontvangen door de pers en recensenten.

Poolse tranen

Als de jonge Tanek in het vooroorlogse Polen van eeuwig durende liefde droomt, weet hij nog niet welk wreed lot hem zal treffen. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog voegt hij zich als arts bij de Eerste Poolse Pantserdivisie. Een bloedige strijd brengt hem uiteindelijk in Nederland. Over zijn trauma’s, zijn liefdes én de geheimen van zijn verleden praat hij zelden. Pas als hij op hoge leeftijd opnieuw met geweld wordt geconfronteerd en hij tot actie overgaat, volgt er een kettingreactie waarbij zijn schrijnende geschiedenis zich langzaam openbaart. Poolse tranen is een ontroerende en spannende roman die vanuit verschillende perspectieven het bestaan ontrafelt van een bezield man die onvermoeibaar naar lichtpunten is blijven zoeken 

Het programma is van 14:00-15:30 uur. Een kopje koffie staat klaar! Tevens is er ook gelegenheid om het boek aan te schaffen en door de schrijver te laten signeren.

Waar: Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek - Wanneer: zondag 1 september 14:00-15:30 uur Kosten: alleen de reguliere entreeprijs   - Aanmelden: niet nodig -www.airbornemuseum.nl

Nieuwe ZondagenBestel online tickets