4&5 mei: een evenement vóór en met u
zaterdag 4 mei 2013 tot zondag 5 mei 2013

Zaterdag 4 en zondag 5 mei is een uitgelezen kans voor u om het Airborne Museum (nog) eens te bezoeken. Dit weekend wordt namelijk het startsein gegeven voor het verhalenproject ‘Airborne Memories’, de onthulling van de innovatieve Verhalensecretaire en een geheel vernieuwde website. Maar er is meer! Want ook dit jaar staan de inwoners en hun indrukwekkende verhalen over de Slag om Arnhem dit jaar weer centraal in de Verhalenstoel.

Het verhalenproject draagt bij aan de tijdelijke tentoonstelling Airborne Memories die in 2014 wordt geopend. Het verhalenproject gaat uit van burgerparticipatie waarin het museum nauw samenwerkt met Welzijnsorganisatie Solidez. Vrijwilligers interviewen mensen over hun ervaringen tijdens en na de evacuaties in 1944. Meer dan 150.000 mensen moesten huis en haard verlaten… Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Renkum.

Op zaterdag 4 mei vindt van 12:00-12:30 uur de feestelijke opening plaats. Nu denkt u misschien, waarom is dat voor mij interessant? Omdat de website ook een platform wordt voor ú als burger. Naast de eerder genoemde interviews worden ook uw verhalen en herinneringen over de Slag om Arnhem hier geplaatst. Bijvoorbeeld omdat u zelf de slag heeft meegemaakt of een familielid. Het platform is voor iedereen.

Verder bent u gedurende het hele weekend welkom om in de Hall of Fame te luisteren naar de verhalen van de gasten die in de Verhalenstoel plaatsnemen. Tevens is er gelegenheid om uw eigen verhaal en herinnering aan de Slag om Arnhem in de Verhalensecretaire in te voeren. De koffie en thee staat klaar!  Houdt de website in de gaten voor een gedetailleerd programma. Er zijn geen extra kosten aan het programma verbonden, u betaalt alleen de reguliere entreeprijs.