Nederlands
Deutsch
English

Welkom bij Airborne Museum 'Hartenstein'

Header 04 Header 05 Header 10 Header 11

Weekend van het Oorlogsboek: Iconische Beelden
zaterdag 30 mei 2015 tot zondag 31 mei 2015

Foto’s uit de Tweede Wereldoorlog staan centraal tijdens het vierde Weekend van het Oorlogsboek in het Airborne Museum. Op zaterdag 30 mei is de jaarlijkse boekenbeurs en zondag spreken gerenommeerde auteurs over hun fotoboeken en iconische beelden. Aanmelden is vereist!


Nationale Museumweek in het Airborne Museum
zaterdag 18 april 2015 tot zondag 26 april 2015

Tijdens de Nationale Museumweek komen bezoekers  alles te weten over het ‘Echte Goud’ van het Airborne Museum: de medailles in de Hall of Fame. Elke bezoeker kiest eerst een eigen hoofdpersoon en gaat dan met een medaille paspoort en medaille wijzer zelf op zoek naar de verhalen achter deze medailles.

Bekijk hier het hele programma

Vaksymposium Musea en herinneringscentra 40-45
dinsdag 31 maart 2015

De Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45 wil tijdens het symposium de toekomst van de sector nader verkennen en ideeën daarover delen. Sprekers van binnen en buiten de sector gaan hierover in gesprek onder leiding van dagvoorzitter Clairy Polak.

Signeersessie Marike Spee
zaterdag 28 februari 2015 tot zondag 1 maart 2015

Op zaterdag 28 februari signeert Marike Spee haar boek ‘Oma, gaan we nou dood’ in de museumwinkel van 13-16 uur.

Voorjaarsvakantie in het Airborne Museum
dinsdag 13 januari 2015

In de voorjaarsvakantie van 14 februari t/m 1 maart ontvangt elk tweede kind een gratis entree! Er zijn verschillende activiteiten voor het hele gezin!

Kerstvakantie in het Airborne Museum
dinsdag 25 november 2014

In de Kerstvakantie is het hele gezin weer van harte welkom bij het Airborne Museum!

Kom deze kerstvakantie naar Airborne Museum ‘Hartenstein’ en maak je eigen Christmas Cracker of speel mee in de avontuurlijke wereld van Tom & Katja, de hoofdpersonen uit de gelijknamige familieroute in het museum.

Bekijk hier het hele programma!

Herfstvakantie in het Airborne Museum
dinsdag 21 oktober 2014 tot maandag 27 oktober 2014

In de herfstvakantie hoor je in het Airborne Museum het bijzondere verhaal achter de vriendschapsarmband van twee Airborne piloten die elkaar tijdens de Slag om Arnhem kwijtraakten. Kinderen kunnen hun eigen Airborne Verzets- en Vriendschapsarmbandje maken.


MuseumJeugdUniversiteit
zondag 14 september 2014 tot zondag 11 januari 2015

Vijf musea in Arnhem en omgeving presenteren samen vanaf 14 september een nieuwe reeks colleges in de MuseumJeugdUniversiteit voor kinderen 8 t/m 12 jaar.

Het Airborne Museum doet uiteraard mee. Conservator Marieke Helsen legt op 7 december in het college ‘Is het verhaal van opa ook geschiedenis?’ uit hoe je verhalen en herinneringen over de Slag om Arnhem verzamelt en waar je op moet letten.

Het Zomers Programma 2014
maandag 16 juni 2014

Deze zomer biedt het Airborne Museum een gevarieerd zomerprogramma voor jong en oud in en om het museum. Gedurende de hele zomervakantieperiode van 5 juli tot 31 augustus staan ooggetuigenverhalen, wandelingen, kinderworkshops en familieroutes op het programma. Reserveren is voor de meeste activiteiten niet nodig en iedereen is welkom.

Workshop striptekenen voor jong en oud
zondag 15 juni 2014

Hennie Vaessen, auteur van de trilogie in stripvorm 'Slag om Arnhem, september 1944', geeft twee inspirerende stripworkshops voor jong en oud. Vaessen geeft een kijkje in de keuken: hoe komt een strip tot stand?


Burgers centraal tijdens Weekend van het Oorlogsboek
zaterdag 14 juni 2014 tot zondag 15 juni 2014

Getuige de grote stroom nieuwe boeken, speelfilms, musicals (Soldaat van Oranje) en theaterstukken (Anne) lijkt er steeds meer aandacht uit te gaan naar het alledaagse leven van gewone mensen tijdens oorlogstijd. 14 en 15 juni is Weekend van het Oorlogsboek in het Airborne Museum met als thema 'Burgers en Bezetting'. Op zaterdag is er de jaarlijkse boekenmarkt, georganiseerd door de Vrienden van het Airborne Museum. Op zondag is er een interessante discussie over burgers in oorlogstijd aan de hand van twee boeken over dit thema.

Wat is er te doen?
vrijdag 18 april 2014 tot zaterdag 31 mei 2014

De tentoonstelling 'Van Huis en Haard – Airborne Memories' is geopend! Centraal staat het ingrijpende verhaal van burgers die aan de vooravond van de Hongerwinter huis en haard in Anrhem en omgeving moesten verlaten.

Bekijk hier wat er in april en mei nog meer is te doen in het Airborne Museum!

Ga undercover in het Airborne Museum
maandag 10 februari 2014

De voorjaarsvakantie komt er weer aan! Speciaal voor deze gelegenheid mogen kinderen aan de slag als museuminspecteur bij het Airborne Museum om de spannende Tom & Katja familieroute te beoordelen! In deze route heeft ieder teamlid een belangrijke rol, ook de (groot) ouders. De teams komen er achter wat er zich in en rondom Villa Hartenstein heeft afgespeeld tijdens de Slag om Arnhem. Voor de inspectie is een speciale app beschikbaar waarop de kinderen direct hun oordeel kunnen invullen.

In verband met carnaval en de verschillende voorjaarsvakanties loopt de activiteit van 15 februari t/m 9 maart!

Kerstvakantie in het Airborne Museum
dinsdag 17 december 2013

Kom in de kerstvakantie naar het Airborne Museum! Zoek alle vredesduiven die verspreid in het museum zijn neergestreken. De duiven vertellen allemaal over vredeslessen die de Operatie Market Garden na liet. Laat vervolgens in de Hall of Fame je eigen vredesboodschap achter!

Sinterklaas is er weer!
zaterdag 23 november 2013

Na een lange reis vanuit Spanje is de Sint ook dit jaar neergestreken in Oosterbeek. Het Airborne Museum is weer even Hotel Hartenstein en heeft bij hoge uitzondering de Sint-Nicolaas suite beschikbaar gesteld zodat de goedheiligman uitgerust en onder begeleiding van zijn pieten op zaterdag 23 november om 13.00 uur op het bordes alle kinderen van Oosterbeek en omstreken kan verwelkomen. Oefen alvast je lievelingsliedjes en haal je pietenpakje uit de kast want het wordt een groot feest!


Waar: Voor het bordes van het Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek

Wanneer: zondag 23 november 13:00 uur

De actualiteit van het fascisme? Robin te Slaa in het Airborne Museum
zondag 17 november 2013

Op zondag 17 november is historicus Robin te Slaa te gast in het Airborne Museum waar hij een lezing geeft over het fascisme. Bezoekers zijn van harte welkom de lezing bij te wonen.

Waar: Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek

Wanneer: zondag 17 november 14:00-16:00 uur 

Kosten: alleen de reguliere entreeprijs

Aanmelden: niet nodig 

Oktober: Maand van de Geschiedenis
dinsdag 1 oktober 2013 tot donderdag 31 oktober 2013

Het Airborne Museum organiseert in de maand oktober drie verschillende programma’s met een koninklijk tintje voor jong & oud en voor elke portemonnee! De activiteiten zijn allemaal zonder meerprijs te doen en bezoekers hoeven zich niet vooraf aan te melden. Wat is er allemaal te doen?

1. De koningsroute - gedurende de hele maand oktober te doen

2. De kroontjestocht voor kinderen - verkrijgbaar tijdens de herfstvakantie

3.  Voor slechts €1,00 p.p. naar het museum op  Gelderse Museumdag19 oktober

Interview met schrijver Miriam Guensberg in het Airborne Museum
zondag 1 september 2013

Op zondag 1 september vindt er bij het Airborne Museum een exclusief interview plaats met Miriam Guensberg, auteur van het zojuist verschenen 'Poolse tranen'. Suzanne Huibers (de Gelderlander) spreekt met haar over een aantal boeiende thema’s. Wat doet een oorlog met mensen? 

Airborne september activiteiten
donderdag 1 augustus 2013 tot donderdag 3 oktober 2013

De Stichting Airborne Feelings heeft ook voor dit jaar een fraaie krant uitgebracht met informatie over allerlei Airborne gerelateerde activiteiten. De krant is verkrijgbaar in de museumwinkel. Winnaars Tom & Katja familie route.
dinsdag 28 mei 2013

De winnaar van de Tom & Katja familie route is bekend! Het is een familie uit Dieren. Ze hadden de slogan ‘omdat wij ’t Airborne museum beleefd hebben’.

Weekend van het Oorlogsboek
zaterdag 25 mei 2013 tot zondag 26 mei 2013

In het weekend van 25 mei is er een 'weekend van het Oorlogsboek' en tevens een boekenbeurs en lezing.
Weekend van het Oorlogsboek 

4&5 mei: een evenement vóór en met u
zaterdag 4 mei 2013 tot zondag 5 mei 2013

Zaterdag 4 en zondag 5 mei is een uitgelezen kans voor u om het Airborne Museum (nog) eens te bezoeken.

Tom en Katja delen prijzen uit!
zaterdag 27 april 2013 tot maandag 6 mei 2013

Speciaal voor de meivakantie is er, voor de deelnemende families, een leuke prijs gekoppeld aan de Tom & Katja Familieroute.

Paaseieren zoeken in het Museum
zondag 31 maart 2013

De paashaas heeft zijn eieren verstopt in het Airborne Museum. Kom jij ze zoeken samen met je ouders of verzorgers tijdens pasen?

Nieuwe ZondagenBestel online tickets