World Peace Flame naast Museum
dinsdag 18 december 2012

Komend jaar zal er een monument met een Wereld Vredes Vlam komen. Dit monument wordt ter hoogte van het wandelpad naar het Airborne Museum geplaatst langs de Utrechtseweg in Oosterbeek en is een initiatief van stichting WPF Renkum.

Leerlingen van het Dorenweerd College uit Doorwerth dragen hier hun steentje aan bij door in deze decembermaand op alle koopavonden en koopzondagen in Oosterbeek, en op de zaterdagen in Renkum en Doorwerth, vredeskaarsen te verkopen.

Mooi symbool
De gehele opbrengst is voor de realisatie van dit monument voor de vrede. Een vredeskaars cadeau geven met Kerst is een mooi symbool in deze roerige tijden. Speciaal voor de december maand zijn er nu ook dinerkaarsen en waxine lichtjes waarmee u uw kersttafel feestelijk kunt verlichten. Hun inspanning verdient een brede ondersteuning. Laat deze leerlingen dus niet in de kou staan! De kaarsen zijn tevens te koop in de Museumshop van het Airborne Museum.
Vrede is een diepgeworteld gevoel. Bij veel mensen blijft de behoefte om stil te staan bij vrede en daarbij de wens uit te spreken dat geweld niet de oplossing is bij onvrede. Er is behoefte om zelf iets bij te dragen aan vrede, in je familie, in je buurt, in je woonplaats of op je werk. Een kaars opsteken voor een ander: dat gebaar kennen we allemaal.
De bedoeling is dat het monument komend jaar wordt geplaatst en op 21 september 2013 (Internationale Dag van de Vrede) wordt ontstoken. In het monument zal een altijd brandende vredesvlam te zien zijn.
Om dit plan te laten slagen, organiseert stichting WPF Renkum in de komende tien maanden verschillende acties, waaronder dus deze van de leerlingen van het Dorenweerd College. Meer info: www.wpfrenkum.nl.