Verborgen geschiedenis zichtbaar in Park Hartenstein
dinsdag 10 december 2013

Het idyllische Park Hartenstein was ooit het hart van de gevechten rond het hoofdkwartier van de Britten; het tegenwoordige Airborne Museum. De fraaie bomen staan er tegenwoordig vredig bij maar tonen niet de metalen sporen van de strijd in hun binnenste. Een beter voorbeeld van wat kunstenaar Armando ooit een 'schuldig landschap' noemde kun je je niet voorstellen.

Het ARlab van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag heeft zich in samenwerking met het Airborne Museum gericht op de ontwikkeling van een app waarmee je door de bomen heen kunt kijken om het metaal van de verborgen kogels en granaten zichtbaar te maken. Alles wordt in het werk gesteld om de app in het komende herdenkingsjaar te presenteren. Lees bijgaand artikel over deze ontwikkeling.

Download hier de (engelstalige) 'making of'