Ruim 114.000 bezoekers in 2014!
maandag 12 januari 2015

Aan het eind van 2014, het kroonjaar rond de 70e herdenking van de Slag om Arnhem, hebben ruim 114.000 bezoekers het Airborne Museum en het Informatiecentrum bezocht. Een absoluut record in het 65 jarig bestaan van het museum.

In de herdenkingsweek alleen bezochten 7.500 mensen het museum en informatiecentrum. Een grote stijging in het bezoekersaantal ontstond ook na de realisatie van de zeer goed bezochte tentoonstelling ‘Van Huis en Haard – Airborne Memories’, die eind april geopend werd en herinneringen over de grootscheepse evacuatie in 1944/1945 van meer dan 150.000 mensen centraal stelt. Dit betekenisvolle hoofdstuk uit de recente geschiedenis is lang onderbelicht gebleven waardoor de tentoonstelling een katalyserende rol speelt in de toenemende belangstelling voor dit thema. Ook schrijft het museum het toenemend aantal bezoekers toe aan het groeiend aantal publieksactiviteiten en nieuw familieaanbod waardoor een steeds jonger en veelzijdiger publiek de weg naar het museum weet te vinden.

Ook in 2015 zal het museum zeker weer van zich laten horen. Naast de tijdelijke tentoonstelling ´Van Huis & Haard – Airborne Memories’ en de bijzondere presentatie van het uniform van generaal Sosabowski is er elke kindervakantie een activiteit of evenement voor bezoekers van verschillende leeftijden. In maart zal er een reizende tentoonstelling neerstrijken in het Airborne Museum en in de meivakantie is de Verhalenstoel geprogrammeerd waar ooggetuigen live hun verhaal vertellen. Het Weekend van het Oorlogsboek vindt plaats op 30 en 31 mei met een boekenmarkt op zaterdag en een lezing op zondag. Binnenkort meer over al deze activiteiten op de website en onze sociale media kanalen. Facebook | Twitter