Museum Jeugd Universiteit
dinsdag 12 januari 2016

Voor nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar
De Museum Jeugd Universiteit geeft kinderen de kans een echt en uitdagend college te volgen in het museum. De colleges worden gevolgd tussen de kunstwerken en museumstukken van het Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Museum Bronbeek, het Nederlands Watermuseum, het Nederlands Openluchtmuseum en het Airborne Museum ‘Hartenstein’.

College in het Airborne Museum
Op zondag 10 januari was het de beurt aan het Airborne Museum om een college te geven. Ruim 40 nieuwsgierige kinderen kwamen naar het Airborne Museum om daar alles te weten te komen over medailles. Het college was alléén voor de kinderen. De ouders, broertjes en zusjes van de kinderen luisterden ondertussen naar het verhaal van een ooggetuige die de Slag om Arnhem als kind heeft meegemaakt. Daarna kregen zij een rondleiding door het museum.

Het college wordt gegeven door Dirk Knoop, vrijwilliger van het Airborne Museum

Zelf op onderzoek
Na het college gingen de kinderen zelf op onderzoek uit in het museum om een aantal opdrachten te maken over de medailles die naar aanleiding van operatie Market Garden zijn uitgereikt.

Dirk Knoop geeft uitleg bij de opdracht over de medailles

Diploma-uitreiking
Dit was het laatste college in deze reeks en daarom kregen alle kinderen hun Museum Jeugd Universiteit diploma uitgereikt. Meer weten over de Museum Jeugd Universiteit? Kijk dan op www.museumjeugduniversiteit.nl

Diploma's worden uitgereikt door Hans Bruinzeel, medewerker Educatie & Presentatie van het Airborne Museum