Het Airborne Museum doet mee
donderdag 14 november 2013

De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen is een uniek, landelijk samenwerkingsproject van vijfentwintig oorlogs- en verzetsmusea en herinneringscentra. Het Airborne Museum is één van de 25e deelnemende musea.

De musea hebben op initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45 de handen ineengeslagen om zich gezamenlijk te presenteren aan het grote publiek. De tentoonstelling is vanaf 5 februari 2014 te zien in de Kunsthal in Rotterdam en toont de meest bijzondere voorwerpen over de Tweede Wereldoorlog uit Nederlandse collecties.

Gastcurator Ad van Liempt

Ad van Liempt, televisiemaker en autoriteit op het gebied van de Tweede Wereldoorlog is gevraagd als gastcurator van de tentoonstelling op te treden. De afgelopen maanden heeft hij het land afgereisd op zoek naar voorwerpen. In de depots van de deelnemende musea, andere musea en privé-collecties heeft hij inmiddels 95 voorwerpen uitgezocht.

Het Airborne Museum geeft drie voorwerpen uit de collectie in bruikleen voor deze bijzondere tijdelijke tentoonstelling. Van Liempt koos voor één van de zijden ontsnappingskaarten die John Frost na de oorlog aan een gastgezin schonk, de enig overgebleven opklapbare Welbike van de Slag om Arnhem en een witte trouwjurk uit de omgeving van Oosterbeek.

www.tweedewereldoorlog.nl