Britse scoutinggroep legt krans bij tentoonstelling Gebroeders Kuik. Tieners in het verzet.
maandag 7 december 2015

Op zondag 8 november bezochten de Verkenners van de Gravesham District Scouts het Airborne Museum en de Airborne begraafplaats in het kader van ‘Remembrance Sunday’. Deze dag valt altijd op de tweede zondag in november en is in het Verenigd Koninkrijk in het leven geroepen om de mannen en vrouwen uit beide Wereldoorlogen en latere conflicten te eren en te herdenken.

Het museum is dan ook zeer vereerd dat deze Britse scoutinggroep een krans heeft gelegd bij de tentoonstelling ‘Gebroeders Kuik. Tieners in het verzet.’ Hans en Bert Kuik, zelf actief bij de scoutinggroep De Zypse Trekkers, waren betrokken bij het verzet in Arnhem tijdens de Slag om Arnhem en moesten dit uiteindelijk met hun leven bekopen. De Britse scouts wilden door het leggen van de krans de band die zij voelen met de broeders Kuik en het museum laten zien.

Meer lezen over de tentoonstelling Gebroeders Kuik. Tieners in het Verzet.