Al meer dan 100.000 bezoekers voor het Airborne Museum
maandag 10 november 2014

In oktober behaalde het Airborne Museum een mijlpaal in haar 65-jarige bestaan. Voor het eerst werd dit jaar de grens van 100.000 bezoekers gepasseerd. Sterker nog, op 1 november stond de teller op 105.000 bezoekers aan het museum in Oosterbeek en informatiecentrum in Arnhem dat onderdeel is van het Airborne Museum. Met nog twee maanden te gaan tot het eind van 2014 is er nu dus al sprake van een absoluut record. In 2013 bezochten in totaal 92.000 mensen het museum.

Hoofdpersonen van de tentoonstelling ‘Van Huis en Haard – Airborne Memories’ Henk Capelle, Loes Rutgers en Jopy Brouwer.

Voor een deel hangt dit aantal samen met het kroonjaar rond de 70e herdenking van de Slag om Arnhem. In de herdenkingsweek alleen bezochten 7.500 mensen het museum en informatiecentrum. Een minstens zo grote factor speelt de zeer goed bezochte tentoonstelling ‘Van Huis en Haard – Airborne Memories’, die eind april geopend werd en herinneringen over de grootscheepse evacuatie in 1944/1945 van meer dan 150.000 mensen centraal stelt. Dit pregnante hoofdstuk uit de recente geschiedenis is lang onderbelicht gebleven waardoor de tentoonstelling een katalyserende rol speelt in de toenemende belangstelling voor dit thema.
Ook schrijft het museum het toenemend aantal bezoekers toe aan het groeiend aantal publieksactiviteiten en nieuw familieaanbod waardoor een steeds jonger en veelzijdiger publiek de weg naar het museum weet te vinden.

Directeur Jan Hovers is zeer tevreden met dit resultaat. “De enorme inzet en passie van de medewerkers en vrijwilligers werpt zijn vruchten af. Bovendien ben ik niet alleen erg gelukkig met dit kwantitatieve resultaat; bezoekers waarderen hun bezoek aan het museum ook steeds hoger.” Hovers doelt hiermee op het eerder dit jaar aan het museum toegekende ‘Certificaat van Uitmuntendheid’ van het internationale beoordelingsplatform TripAdvisor. Dit certificaat is gebaseerd op de vele excellente bezoekersbeoordelingen.